Forsidebillede instax mini

5 kreative ideer til at bruge din instaxprinter

Skrevet af Mollie Rose

Som fotograf elsker jeg at se tilbage på gamle, glemte billeder. Dette gælder både professionelle billeder fra mit arbejde, personlige billeder på mobilen og gamle albums fra jeg var yngre, som mine forældre har sat sammen. Nu om dage tager vi SÅ mange billeder og selv om tanken om at slette nogle af dem giver mig kuldegysninger…  så kigger jeg sjældent tilbage på dem. For at være ærlig, har jeg nok for travlt med at tage flere! Derfor bestemte jeg mig for at bruge denne lidt specielle tid på at se tilbage på alle minderne. Jeg brugte mini Link til at slippe kreativiteten løs og give mine glemte minder nyt liv igennem instantbilleder. Her er 5 måder du kan bruge mini Link eller mini LiPlay til at gi’ dig selv en dose nostalgi.

1. Find en plads at udstille billederne

instax mini udstilling
instax bildeutstilling

Gi’ soveværelset et nyt look ved at hænge en kreativ instax-udstilling op.

2. Lav kollager

instax kollage

En funktion som jeg virkelig elsker på instax mini Link appen (android(IOS) er, at du kan «splitte» billederne i to instaxbilleder. Instax appen deler automatisk billedet, så det matcher perfekt med de andre print. Du kan gøre dette med både portræt og landskabsbilleder.

Hvis du har et panoramabillede, eller gerne vil have at billedet skal deles op i flere end to instax print, kan dette nemt gøres med lidt mere tid. Jeg valgte at printe mine billeder på Macaron film for at gi’ billedet et cool farvegradient design hvor farverne flyder ind i hinanden.

instax mini farvegradient effekt

Hvad med at tage dette til næste level ved at lave en hel vægudstilling sat sammen af flere instax print?

instax collage

Vil du gerne lære, hvordan du laver dette? Så læs med nedenunder!

Hvordan man laver en kollage

Når du opdeler dine billeder på nettet, sørg da for at hver sektion er 62mm x 46mm. Dette er størrelsen på instax filmen og gør, at dit billede passer perfekt.

Jeg synes, den letteste måde at finde ud af, hvor mange instax print jeg ønsker at bruger, er ved at gange den lange side (62mm) og den korte side (46mm) med antal rækker og kolonner, som man ønsker at bruge. For eksempel, jeg brugte i alt 9 instax prints, så det er 3 rækker og 3 kolonner. 

62mm X 3= 186mm

46mm X 3 = 138mm

Så i dette tilfælde beskar jeg mit billede til 186 x 138mm. Der er mange forskellige værktøjer, man kan bruge online til at justere størrelsen på billedet, søg på «how to resize my image in mm» og find en metode, der fungerer for dig.

Tips:

Brug billeder, hvor selve objektet er placeret i den ene side af billedet og landskabet i den andet. Dette sikrer, at du ikke ødelægger selve objektet.

Når du bruger Macaron film for at skabe et ombrè look, hvor farverne flyder ind i hinanden  –  start da med det sidste billedet placeret mod højre og arbejd dig tilbage mod venstre i billedet.

3. Face Swap

instax Faceswap

Hvem har brug for filter? Find saks og dobbeltklæbende tape frem og gå old-school vejen.

Tips:

Find to objekter der har ca. samme størrelse hoved.

Vent med at klippe i filmen til den er færdigudviklet.

4. Gør en ven glad med et mini album

instax mini album

Hvorfor ikke sende lidt kærlighed til en, du holder af? Til instax mini Link findes der de her søde små lomme-album, som passer perfekt til instax mini prints. Hvorfor ikke gøre en ven glad ved at printe nogle af hans eller hendes favoritbilleder ud og komme dem i et lille fotoalbum. Tilføj eventuelt sjovt og søde memes i fotoalbummet.

Jeg vil elske at høre, hvilke kreative ideer du har til at bruge instax i hjemmet.

Del dine kreative ideer og projekter med os #instaxathome & #DontJustTakeGive

The kit