recipe-cover

Lav dit eget bagealbum med instax mini 11

Skrevet af Mollie Rose

Får du helt lyst til at bage bananbrød efter at have set en masse inspirerende bage-posts og opskrifter på de sociale medier? Også mig! Jeg har normalt ikke tid til at bage og for at være ærlig, kommer det heller ikke særlig naturligt til mig. Men med lidt ekstra tid (og brune bananer), besluttede jeg at give det et forsøg.

Det er lige nu en god tid at slå kreativiteten løs med alt, hvad du nu lige har i køkkenskabene og samtidig reducere dit madspild. Jeg har derfor anvendt, hvad jeg lige havde i mine køkkenskabe og dokumenteret mine yndlingsopskrifter med instax mini 11. Herefter har jeg puttet dem i mit eget mini bagesalbum.

Hvis ikke jeg bruger en professionel opskrift (hvilket ikke sker særlig tit – jeg er mere typen der prøver mig frem med lidt af hvert) har jeg ikke nogen idé om, hvordan maden, jeg laver, skal se ud rent visuelt. Derfor nød jeg virkelig at tage billeder af mine hjemmebag og sætte dem i et album med ingrediensliste på bagsiden; for at vække min hukommelse når det bliver en travl hverdag igen.

OBS – For at mindske madspild og sikre at jeg får spist alt det, jeg bager, har jeg holdt ingredienslisten til 1 eller to personer. Hvis du gerne vil lave mere, er det bare at fordoble eller måske endda tredoble opskriften.

1. Chocolate chip cookies med pekannødder (veganske)

Baking Blog Post 1

Ingredienser (til 6 store cookies)

140g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
50g flormelis
45g brun farin
55ml vand
1/4 spsk smeltet kokosolie
1/2 tsk vanilje ekstrakt
1 knivspids salt
125g vegansk chocolate chips (eller hakket chokolade)
115g pekannødder

Disse cookies er virkelig lette at lave, og så er de endda veganske! Nydes bedst lune.

 1. Bland mel, bagepulver, salt og chocolate chips i en skål
 2. Bland flormelis, brun farin, olie og vand i en separat skål og pisk indtil det er blevet en samlet masse
 3. Tilsæt melblandingen i sukkerblandingen (punkt 1 tilsættes i punkt 2) og rør til det former sig til en dej
 4. Køl dejen ned i en fryser i ca. 30 min. og forvarm ovnen til 180°
 5. Anvend en iskugleske til at forme dejen og placer dem på en bageplade ca. 5 cm fra hinanden.
 6. Bag i 12-15 min.

2. Marmor bananbrød med chokolade

Lav dit eget bagealbum med instax

Ingredienser

75g smeltet smør
1 most banan
1 stort æg
210g hvedemel
1 tsk bagepulver
50g flormelis
85g brun farin
1/4 spsk kakaopulver
2 spsk mælk
1 tsk vanilje ekstrakt
1 knivspids salt

Bananbrød er en god måde at anvende overmodne bananer – jo brunere, desto bedre. 

 1. Pisk banan og smeltet smør sammen
 2. Tilsæt  flormelis, brun farin, æg og vanilje og pisk med et almindeligt piskeris
 3. Tilsæt mel, bagepulver og salt og pisk indtil det bliver en jævn og glat dej.
 4. Hæld halvdelen af dejen op i en anden skål og tilsæt mælk og kakaopulver og pisk. (Hvis du ikke har kakaopulver, eller helt enkelt ikke vil have chokolade i dit bananbrød, springes denne del over)
 5. Smør springformen og forvarm ovnen til 180°
 6. Tilsæt skiftevis store spiseskefulde af hver dej i springformen (den brune med kakao og den lyse). Fortsæt dette mønster indtil du har anvendt alt dejen
 7. Bag i 40-45 min (Men hold øje med den)
 8. Lad bananbrødet køle af og derefter er det bare at nyde den!

3. Hjemmelavet granola (vegansk)

Ingredienser

140g havregryn
175g agave sirup
225g rå nødder og frø (Jeg brugte pekannødder, mandler og græskarkerner)
85g tørret frugt (Jeg anvendte sultanrussin)
1 tsk kanel
100g smeltet kokosolie

Intet slår duften af hjemmelavet granola! Jeg lavede en ret stor mængde, da det nemt kan opbevares i en Tupperware og spises med yoghurt og bær til morgenmad. Denne opskrift er en vegansk granola med agave sirup, men hvis du har honning eller ahornsirup i køkkenskabet, kan dette også sagtens bruges.

 1. Forvarm oven til 180°
 2. Bland havregryn, nødder, frø og kanel i en stor skål
 3. Tilsæt agave sirup og smeltet kokosolie og rør indtil den tørre branding er helt dækket
 4. Spred granolamixet ud på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 20 min. (indtil granolaen er gylden). Hvis du gerne vil have større klumper af granola, skal du presse ned på granolaen og dermed forme et jævnt lag af granola
 5. Når granolaen er helt kold, rør da i granolaen og tilsæt den tørrede frugt

4. 'Mug Cake' med toffee og chokolade med havsalt (vegansk)

Ingredienser

3 spsk hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 spsk flormelis
1 spsk kakaopulver
3 spsk kokosmælk
2 spsk olivenolie
1 tsk vanilje ekstrakt
1 knivspids salt
Stykker af mørk chokolade
Valgfri dessertsauce (jeg valgte karamel)

Vil du have en vegansk kage, som er klar til at spises på bare 5 min? Så er denne kage lige noget for dig! Jeg valgte at toppe min ‘mugg cake’ med lidt kokos, som jeg havde i køkkenskabet, men glasur, smeltet chokolade eller is fungerer selvfølgelig også. Anvend en stor kop for at sikre dig, at kagen ikke flyder over.

 1. Bland mel, bagepulver, flormelis og kakaopulver i din kop (sørg for at vælge en kop, der kan tåle at komme i mikroovnen!)
 2. Tilsæt mælk, vanilje ekstrakt og olie og rør indtil du har en helt glat dej
 3. Rør chokoladestykkerne i og sørg for at de er helt dækket af dejen
 4. Placer koppen i mikroovnen i 70-80 sek. ved 1000w. Hold øje med kagen, og sørg for at den ikke flyder over.
 5. Lad kagen køle af i et par min. Hæld herefter dessertsaucen og havsalt over kagen.

5. Sunde pandekager med blåbær og banan

Ingredienser

140g havregryn
1 most banan (jo brunere, desto bedre)
3 spsk kokosolie
2 spsk havremælk (eller lignende)
1 stort æg
75g blåbær

Vælgfri topping

Bærkompot (Jeg brugte hindbær, blåbær og brun farin)
1 banan
Kokos
Honning

Mit favoritvalg til søndagsbrunchen – og så er pandekagerne helt mirakuløst sunde ?! Jeg foreslår at tilsætte blåbær i pandekagedejen, mens den steger for ekstra god smag.

 1. Bland havregryn, banan, æg, 2(!) spsk kokosolie og mælk sammen
 2. Varm den sidste spsk kokosolie op i en stegepande ved mellemhøj varme
 3. Steg pandekagerne (Jeg lavede 2 eller 3 af gangen). Mens du steger pandekagerne, tilsætter du blåbærene
 4. Varm din bærkompotblanding op i en separat pande ved meget lav varme og brug en træske til at mixe og smatte bærene
 5. Vend pandekagerne nogle gange indtil de har en flot, gylden farve
 6. Server pandekagerne i en høj pandekagestak og hæl bærkompotten, bananstykker, bær og honning over pandekagerne. Mums!

Del dine bageeventyr og instax-opskrifter med os via #instaxathome & #DontJustTakeGive

The kit

instax mini 11

instax mini 11