DESIGN DIN EGEN WORKOUT MED INSTAX MINI 11

Skrevet af Mollie Rose

Mollie Rose er kommet på den geniale og kreative idé, at fotografere træningsøvelser på sit instax mini 11 kamera – Perfekt, hvis man er på sommerferie og gerne vil holde sig i gang, eller man bare gerne vil træne udendørs 😉
Læs med her og få alle Mollies fif!

Det jeg har gjort er at fotografere 5 cardio og 10 styrke & core øvelser, som jeg har gemt i et album. Når jeg så har lyst til en workout, udvælger jeg nogle tilfældige øvelser fra albummet og sammensætter en workout ud fra dette. Det føles næsten som at være på et hold i et træningscenter, hvor en instruktør fortæller dig, hvilke øvelser du skal lave. Det skal desuden nævnes, at denne workout rutine kan udføres med alle instax kameraer eller endda en instax smartphoneprinter.

Her får du nogle eksempler på nogle af de workout rutiner, jeg haft på det seneste. Jeg håber, det kan inspirere dig til at designe din egen workout med instax!

Workout 1

Squat: 3 sæt af 20
Stå med lidt mere end en hoftebreddes afstand mellem fødderne. Sænk langsomt bagdelen bagud, som om du skal sætte dig på en stol. Sid i squat positionen mens du holder dine hæle i gulvet, kom op igen, stræk i benene og spænd i ballerne.

Mountain Climbers: 3 sæt af 20 sekunder
Udgangspunktet for denne øvelse er ”planken”, gå derfor i denne position og før herefter det ene knæ fremad mod brystet, mens det andet knæ forbliver strakt. Gentag herefter med det modsatte knæ og fortsæt på denne måde ved skiftevis at føre det ene knæ fremad.

Russian Twist: 3 sæt ad 30 sekunder
For at lave disse roterende mavebøjninger, sid da på gulvet, stræk benene ud og læn dig lidt bagud. Løft fødderne fra gulvet og drej overkroppen skiftevis fra den ene til den anden side.

Workout 2

Burpees: 3 sæt af 20 sekunder
Stå ret i en lodret position med en skulderbreddes afstand mellem fødderne, bøj knæene og squat ned mens du fører dine hænder i gulvet. Hop tilbage i en planke-position med fødderne, udfør en armbøjning og hop frem med fødderne, så de møder dine hænder. Hop herefter lodret opad og land i en blød squat position.

Jumping Jack: 3 sæt af 30 sekunder
Jumping Jack kender du sikkert som englehop! Denne øvelse udføres ved at stå ret i en lodret position med benene samlet og armene ned langs siden. Bøj i knæene og hop op i luften mens du spreder benene ud i en skulderbreddes afstand og løfter dine arme over hovedet. Hop tilbage til udgangspunktet og gentag.

Lunges: 3 sæt af 20 for hvert ben
Hold din overkrop ret mens du træder frem med det ene ben, sænker hoften og bøjer benene i en 90-graders vinkel. Sørg for at holde knæet direkte over anklen. Tag derefter et skridt tilbage så du står i samme startposition og gentag herefter med det modsatte ben.

Planke: 3 sæt af 30 sekunder
Gå ned i samme position som hvis du skulle lave en armbøjning og lad i stedet dine underarme bære kroppen. Sørg for at albuerne er placeret lige under skuldrene. Spænd op i kroppen og hold kroppen i en lige linje så bagdelen hverken hænger eller stritter op.

Workout 3

Høje Knæløft: 3 sæt af 30 sekunder
Stå ret i en lodret position og placer fødderne med en hoftebreddes afstand. I højt tempo, bring dit højre knæ op til hoftehøjde, så det møder din højre hånd, bring herefter knæet tilbage til gulvet. Herefter bringes det venstre knæ på samme måde op og møder din venstre hånd. Gentag dette i et så højt tempo som muligt.

Donkey Kicks: 3 sæt af 15 for hvert ben
Læg dig på alle fire, med hænderne placeret direkte under skulderne. Sørg for at holde ryggen flad. Mens du holder dit højre knæ i en 90-graders vinkel, løft da det venstre op og ned mod loftet. Sørg for ikke at løfte benenet højere, end hvad der føles komfortabelt, sørg for at ryggen ikke svajer, og at hofterne ikke roterer.

Benløft: 3 sæt af 10
Lig på ryggen med benene strakt, begynd langsomt at løfte benene op mod loftet mens du holder dem så strakt som muligt. Spænd i maven og sænk langsomt benene, indtil de er lige over gulvet. Hold dem i denne position et øjeblik, og gentag.

Workout 4

Single-Leg Bridge: 3 sæt af 10 for hvert ben
Lig på ryggen med hænderne på hver side, knæene bøjet og en skulderbreddes afstand mellem fødderne. Løft det ene ben indtil det er strakt helt ud og løft hoften indtil kroppen er en lige linje. Hold positionen et øjeblik før du langsomt sænker hoften igen og gentag herefter med det modsatte ben.

Lizards Jumps: 3 sæt af 20 sekunder
Gå ned i samme position som hvis du skulle lave en armbøjning og tag med højre fod et skridt frem, så foden er placeret på ydersiden af din højre hånd. Hold denne position et øjeblik og skift herefter ben med et lille hop. Gentag øvelsen.

Side Lunge: 3 sæt af 20 for hvert ben
Stå ret i en lodret position med fødderne i en skulderbreddes afstand. Før det ene ben ud til siden og gå så langt ned i benet som muligt. Sørg for at knæ og tærer føres i samme retning. Før herefter benet tilbage til udgangspunktet og gentag med modsatte ben.

Side Planke: 3 sæt af 20 sekunder på hver side
Læg dig på venstre side, så du støtter på venstre underarm og ydersiden af din venstre fod. Løft hoften, så kroppen er en lige linje og ræk den ene arm op i luften. Hold denne position og gentag herefter på modsatte side.

Locust Pose: 3 sæt af 10 sekunder
Lig på maven med armene på hver sin side. Tag en dyb indånding og løft hovedet, så du kigger fremad. Løft begge ben og løft brystet opad. Hold denne position i 10 sekunder og gentag.

Del dine workout rutiner med os på Instagram via #instaxathome & @instaxdanmark

The kit