5 DIY IDÉER TIL JUL MED INSTAX

Vi elsker julehøjtiden mere end noget andet! Det er den perfekte mulighed for at gi’ en masse kærlighed og tanker til dem, vi holder af. Gi’ julen et personligt touch og gi’ masser af gode minder til venner og familie. Vi giver dig her 5 DIY idéer til en skøn jul med instax!

DIY 1 - INSTAX JULEKUGLER

Mangler du pynt til juletræet? Lav dine helt egne julekugler med instax billeder, som kan pynte noget så fint på årets juletræ. Det er både sjovt og nemt, og giver træet et personligt touch.

DIY instax julekugle med instax billede og instax mini LiPlay
DIY instax julekugle med instax billede

Det har du brug for:

– Gennemsigtig DIY julekugle (ca. 100 mm for at instaxbilledet passer)
– Festlig snor
– Saks
– Instax billeder
– Strimler af glimmerpapir eller lignende

Åbn julekuglen og indsæt det ønskede instax billede i den ene side og glimmerfyldet i den anden side. Bind herefter snoren fast til julekuglen og juster, til den rigtige længde før du binder en knude. Mere skal der simpelthen ikke til – du har nu din egen, personlige julekugle, klar til at pynte på træet.

DIY 2 - PERSONLIGE JULE-TIL-OG-FRA KORT

Et billede siger mere end tusind ord! I stedet for de normale til og fra klistermærker, som man ofte sætter på gaven, kan du lave dit helt eget personlige til-og-fra kort bestående af et billede af enten dig selv, eller dig og ham/hende, som fortjener en personlig hilsen. Det både pynter på gaven og viser modtagen, at du har lagt lidt ekstra omtanke i gaven. Et trick der altid giver ekstra plusser på kontoren!

Julegaver med instax billeder som til og fra kort.
Julegave med instaxbillede som til og fra kort

Det har du brug for:

– Dekorativ snor eller gavebånd
– Hulmaskine
– instax billede

Vil du gerne gøre gaven ekstra personlig? Lim et stykke pap på bagsiden af instax billedet og skriv en lille hilsen til modtageren, for at vise dem, hvor meget du værdsætter dem.

DIY 3 - INSTAX JULESOK

Man bliver aldrig for gammel til at hænge julesokker op! Med instax billeder kan du gøre årets julesok mere personlig. Lav en fin julesok til én du holder af – eller endnu bedre, lav en til sig selv i håbet om at nogen fylder den med julegodter!

instax DIY julesok
DIY instax julesok

Det har du brug for:

– Julesok
– Limpistol
– instax billede

Vælg det eller de billeder, du ønsker at sætte fast på julesokken. Placér billederne før du limer dem fast, for at sikre dig, at de får lige præcis den placering, du ønsker! Lim herefter billederne fast med limpistolen, og voila – Din helt egen julesok. Det må da give ekstra mange pebernødder og julekager 😉

DIY 4 - INSTAX JULEBORDKORT

Er hele den pukkelrykkede inviteret til juleaften? Og vil du gerne sikre dig den helt rigtige bordplacering? Instax bordkort kan laves både nemt og billigt, og det giver dine bordkort et mere personligt look, som dine gæster helt sikkert vil synes om!

DIY bordkort af instaxbilleder
bordkort af instaxbillede

Billeder taget af Leslie Saeta – @my100yearoldhome

Det har du brug for:

– Lille stativ til billeder
– Instax billeder af dine gæster

Start med at printe et billede ud af alle dine gæster ved hjælp af en instax printer. Herefter er det bare at sætte billederne på dit stativ. Nemmere bliver det ikke at lave super fine og personlige bordkort!

DIY 5 - INSTAX ADVENTSKALENDER

Gi’ lidt mere af dig selv til én, du holder af! Slip kreativiteten løs og lav din helt egen instax adventskalender med et helt nyt instax billede for hver dag indtil juleaften!

Julekalender med instax billeder

Det har du brug for:

– 40 x 60 cm pap eller opslagstavle i kork
– Små klemmer eller papirklips
– Dekorativ snor
– Saks
– Skriveredskaber
– Lineal
– Spraglet papir
– Klistermærker
– Tusch
– Lim
– instax billeder

For at lave dørene til din kalender, skal du på dit spraglede papir tegne rundt om et af dine instax billleder 24 gange – eller måle 24 døre på 8,8 × 5,8 cm – og skære dem ud. Brug evt. flere typer af spraglet papir for at skabe mere variation. Skriv på hver dør et nummer fra 1 til 24 eller brug klistermærker som vist i vores eksempel.

Inddel tavlen i fem rækker og fire kolonner, så du har plads til dine 24 instax billeder. Husk at inkludere plads til tegnestifter. Mærk af på opslagstavlens kant, så du ved, hvor du skal hænge dine snore. Skær fire stykker snor på omkring 50 cm eller længere (dette giver dig nok til at sikre det på bagsiden af opslagstavlen). Ved hjælp af dine markerede linjer, skal du sætte hvert stykke snor over opslagstavlen. Fastgør dem på bagsiden af bordet med lim eller tape.

Placer en ‘dør’ oven på hver af dine 24 instax fotos og fastgør det til din opslagstavle ved hjælp af de små klemmer eller papirklips. Tilføj alle dine instax fotos/døre, indtil din kalender er færdig.

Hvis du stadig føler dig kreativ, kan du dekorere opslagstavlens kanter med bånd.

instax mini Link

instax mini Link smartphone printer i Ash white

DEL DINE KREATIVE JULEBILLEDER MED OS PÅ INSTAGRAM VED AT TAGGE @INSTAXDANMARK